CHIRURGIA ORL LA COPII

(Adenoidectomie Radiofrecvență, Tonsilotomie Radiofrecvență, Chirurgia endoscopică Rinosinusală, Tub drenaj transtimpanic, Disfuncția trompei lui Eustachio)
Introducere

Sforăitul la copil este determinat de mărirea în volum a amigdalelor palatine și mai frecvent a celei faringiene(“Polipii copilului”). Examinarea endoscopică urmată de un tratament adecvat va avea un efect pozitiv asupra somnului copilului dvs.

Vegetații adenoide la copil - preoperator
Vegetații adenoide la copil - postoperator

CHIRURGIA VEGETAȚIILOR ADENOIDIENE („POLIPII LA COPIL”)
I. Adenoidectomia Radiofrecvență

Vegetațiile adenoide reprezintă o amigdală faringiană situată în spatele cavității nazale fiind vizualizate endoscopic și care prin inflamații repetate pot provoca efecte la nivelul urechii(otite medii repetate) sau probleme respiratorii nocturne(sforăit și apnee de somn) cu impact semnificativ asupra dezvoltării copilului și cu posibile sechele auditive în viața de adult.

Operația este efectuată în blocul operator în anestezie generală de scurtă durată sub control Endocopic și prin Radiofrecvență cu excizia completă a vegetațiilor adenoide și un risc minim de recidivă în ani de zile.
Internarea pentru copil este de 12 ore și cu recuperare rapidă la domiciliu.
Postoperator se evită colectivitatea timp de 3 zile.

II. Tonsilotomia sau Tonsilectomia prin Radiofrecvență

Operația este efectuată în blocul operator în anestezie generală de scurtă durată sub control Endocopic și prin Radiofrecvență cu excizia parțială a amigdalelor palatine(Tonsilotomie). Are efectul de deschidere a orofaringelui și implicit o respirație mai bună pentru copil în viitor sau cu excizia completă a amigdalelor palatine(Tonsilectomie) dacă situația generală și locală a copilului o impune(valori ASLO crescute cu risc de focar infecțios pe viitor și posibile probleme cardiace, renale și articulare).

Internarea pentru copil este de 12 ore și cu recuperare rapidă la domiciliu.
Postoperator se evită colectivitatea timp de 3 zile.

III. Tub de drenaj transtimpanic

Operația este efectuată în blocul operator în anestezie generală de scurtă durată sub control Endocopic și prin Radiofrecvență cu excizia completă a vegetațiilor adenoide și plasarea unui tub de drenaj la nivelul timpanului, cu aspirația secretiilor de la nivelul urechii medii și îmbunătățirea astfel a ventilației locale și un risc minim de a dezvolta sechele postotitice în viața de adult.

Chirurgul va sfătui părinții dacă copilul are nevoie de acet tip de chirurgie în urma unor investigații auditive atent efectuate preoperator. Internarea pentru copil este de 12 ore și cu recuperare rapidă la domiciliu. Postoperator se evită colectivitatea timp de 3 zile și pătrunderea apei în ureche.